A szörnyű valóság – SEMMI SINCS INGYEN!

Szörnyű! Borzalmas! Rettenetes!

Nem rég elkezdtem nézni egy francia animét, a Wakfut. Magával ragadott ez a gyönyörű és érdekes világ, alig bírok felkelni előle, már most sajnálom, hogy csak 2 évados pedig még nem is végeztem vele.
Aki ajánlotta nekem, hogy nézzem meg az mesélte, hogy ezt egy -ugyancsak francia- MMORPG-ből csinálták ami ugyancsak Wakfu néven fut. Gondoltam utánanézek, amiből ilyen csodálatos animét csinálnak az bizonyára egy nagyon jó játék.
Elsőre kissé csalódtam. Nem nyűgözött le a 2d-s grafika, és a körökre osztott harcrendszer háát, egy MMO-nál? De mindegy. A gépigényén természetesen elbuktam, szóval kipróbálni sem tudtam. DE!
A Wakfu csak egy folytatás. Az első játék Dofus névre hallgat ami a wakfu előtt 1000 évvel történik.  Hoppá! Ez elfut a gépen, a grafika és a harcrendszer ugyanaz és ami a letöltés gombra vitte az egerem az az F2P. Magyarul ingyen játszható – free to play – . Le is szedtem, már 2 karaktert kipróbáltam amikor megtörtént a szörnyű felfedezés.

Mégsem ingyenes? Ez a free to play itt annyit tesz mint a wowban a starter edition. Elérsz egy bizonyos szintet, bizonyos minőségű tárgyakat megszerzel, fejleszted a professionokat. Aztán pápá. Játszhatsz ameddig akarsz, de megunod mert nem haladsz és a legjobb részről lemaradsz.

Ingyen cukor, de csak 5 darab, és ha megetted akkor már csak a kirakatot bámulhatod hacsak nincs pénzed több cukorra.

Nagyon kár érte. Már éppen kezdtem megszeretni, de jobb is így. Még azelőtt leszoktam róla mielőtt rászoktam volna.

Így most marad nekem az anime, meg kereshetek másik játékot.

tofu

Ő egy Tofu.

Nyaralás – Nagy vacsi

Ma reggel korán keltem, hogy időben elérjem a vonatot és még lefekvés előtt megnéztem a neten, hogy melyik lenne jó nekem. Amit net kiírt abban az időpontban nem is indult vonat… Igen, gratulálok máv, hogy a honlapotokon is átbasszátok az embert, de mégis mi a szart várok? De végülis teljesen mindegy, mert időben beértem Pestre. 7-kor jöttek értünk kocsival, és olyan fél 8 körül útnak is indultunk. Elszórakozgattunk amíg leértünk Velencére. Amíg a többiek leparkoltak a kocsival, mi felállítottuk  a tó partján a kis sátrat és elrendeztük a dolgokat. Mikor megjött a két jómadár egyből mentünk is be a vízbe. Hülyültünk, labdáztunk, dobálóztunk hínárral, találtam a tó fenekén egy tökéletesen működő vízipisztolyt, szóval eseménydúsan telt a nap. Hazafele többnyire aludtam a kocsiban, meg nyavajogtam, hogy leégett a hátam és fáj. Siettem hazafele mert már fáradt voltam és csak lazsálni akartam. A szüleim itthon éppen készítették elő a bográcsvacsihoz valókat – paradicsomos, paprikás sertéspörkölt tarhonyával- és leültem beszélgetni velük. Meséltem nekik, megmutattam a vízipisztolyom azután kimentem a kölykökkel lövöldözni. Utána segítettem begyújtani, meg őrizni a tüzet -HÁ! elégettük az összes magyar tételem! – közben figyeltem a gyerekekre meg dumálgattam a szomszéddal. Azután valahogy előkerültek a piák… Itta egy kis whyskit energiaitallal, meg Unicumot. Enyhén becsíptem és emelkedett hangulatban telt az este. Megfigyeltük a holdat, hogy milyen gyorsan mozog, flörtöltem a szomszéd nővel, hülyültem anyámékkal.

Mindent összevéve nagyon jól telt az estém, a vacsi is nagyon finom volt.

Most már csak hosszan aludni szeretnék, és éppen befejezem a bejegyzést miközben száradok fürdés után.
Talán egy kicsit még játszok, de lassan átadom magam az ágyam kényelmének. Remélem még sok ilyen estém lesz.

egérkép

Máv – Suli – Munka

Mi az összefüggés? Mindegyikből elegem van.

Egyszer a Máv:
Már második hónapja vagyok itthon, és időnként ugye feljárok pestre. Lógni haverokkal, vérplazmát adni, sulit intézni, satöbbi. Ugye ismerjük a viccet, a mávnak 2 ellensége van. A négy évszak és az utasok. Évszakokból főleg tél és nyár.  Már második hónapja, max 3 vonat érkezett időben. Legalábbis 3 vonatot kaptam el időben. Lehet csak engem szivatnak, de nagyon elegem van, mert nem ezért fizetem a bérletet. Folyamatosan lerobbannak a mozdonyok. Késnek a vonatok. Kimaradnak. Ma is ez volt. Reggel sietnék be Pestre, erre nem kimarad az a vonat amivel ha bementem volna, nem kellett volna rohannom, hogy ne késsek el. Nem is lettem volna annyira ideges ha bemondták volna. De nem tették. Egy kurva mukkot sem szólt a hangszóró… Elegem van. Ha lejárt a bérletem akkor a volánra veszek legközelebb…

azután  a suli:
Ugye lassacskán el fogok költözni, és úgy kell iskolát néznem, hogy a következő lakhelyemtől ne legyen messze. Jelentkeztem egy suliba, és kaptam a visszajelzést, hogy küldenek majd még egy levelet, hogy egyáltalán indul-e a képzés amit választottam. Gondoltam biztosra megyek, jelentkeztem még egy suliba. Oda meg majd kell szereznem 20 ezer forintot egyszeri befizetésre. És itt jön képbe a…

munka:
Még be sem fejeztem a középsulit, de már keresem a diákmunkát, mert vannak tartozásaim amiket szeretnék egyenlíteni. Ja és persze most kéne extra húszas amit a sulira félre kellene rakni ha oda megyek. De hiába nézem minden nap az állásokat, hiába jelentkezek hetente 3-4 ajánlatra, még arra sem méltatnak, hogy visszajelezzenek, hogy nemkellesz baszdmeg! Kezd elegem lenni…

Remélem helyrejönnek a dolgaim, és még időben. Nem akarok azon macerázni egész életemben, hogy semmit sem tudok elintézni, mert én megcsinálok mindent amit kell, de mások szarnak a fejemre…

egérkép