What if…

Nem tudok aludni. Megőrjítenek a gondolataim. Melegem van. Szomorú vagyok. Magányos vagyok.

Valamikor régen, egy eléggé korai emlékembe kapaszkodva, rohangásztam, tettem vettem, játszottam, jól éreztem magam nagyszüleim házában/udvarában. Elevenen van bennem, hogy hogyan nézett ki akkoriban minden. Van egy kicsi gyerek, nemigen vannak barátai, csak a szomszéd kislány (Fanni), de ő sincs mindig kint. Mit csinál egy magányos kisgyerek ha nincsenek barátai? Kitalál párat.

Ki lehetne jobb játszótárs önmagunknál, aki pont ugyanúgy gondolkodik, mint mi, úgy is néz ki, talán kicsit okosabb, idősebb, megfontoltabb, de mégis mintha csak az ikertestvérünk lenne. Megszületett Gabi.

Kell egy kissé lassú, (felfogásban is) viszonylag nagydarab, de szelíd, kedves karakter is, akinek kellemes és megnyugtató mély hangja van. Íme Mélyhangú.

Nem hiányozhat a lány sem, szőke, butácska, de nagyon eleven, és valakinek úgy is meg kell kérdőjeleznie mindent. (bár rá emlékszem a legkevésbé) A neve meg muszáj, hogy fura legyen, mert lehet nem is hallottam még, de nagyon tetszik. Szindi.

Talán voltak még mások, de ők alkották a képzeletbeli barát csapatomat. Vadásztunk dínókra, felfedeztük, hogy milyen pocsék az egres, hajkurásztuk a verebeket, bújkáltunk a ház előtt elhaladó autósok elől, akik biztosan le akarnak lőni, vagy el akarnak rabolni.

Nagyszüleim kertje és háza tökéletesen alkalmas volt bármire amit ki lehet találni unaloműzésre. Voltak persze játékaim. Volt egy (talán) rózsaszín hiányos dömperem. Nem volt meg az a része amibe a földet kell tenni. De kit érdekel? Nagyanyámék kertje lejt. Van kocsibehajtó amit sosem használnak, hát kész a gurulós pálya. Fel, le. Fel, le. Felborultam, nem érdekelt. Volt még labdám, mint minden kisgyereknek, de nem voltam egy nagy labdás. És a kedvenceim: műanyag állatok. Pontosabban, műanyag dínók. Őslényimádatom mintha csak a dns-emben rejtőzne. Elmondani nem tudom mennyire szerettem az egykori óriáshüllőket. Volt még dínóvadász készletem is, de mindig a dínók nyertek. Apától egyszer kaptam egy hatalmas (kb 20×20 centis, és jó 4-5 centi vastag) a Dinoszauruszok, a föld urai címet viselő könyvet. Még olvasni sem tudtam, de éjjel nappal azt bújtam. Amikor már tudtam olvasni, akkor is, bár nem sokat fogtam fel belőle.

Aztán egyszer csak bővült a család. Megszülettek uncsitesóim, és miután kellő nagyok voltak nem voltam többé magányos ha a nagyszülőknél voltam. Építettünk a kert végébe bunkert, elrejtettünk oda mindenfélét, lándzsákat faragtunk a nagyapámtól elcsórt bicskával, meg íjat csináltunk spárgával, hozzá nyilakat faragtunk, és vadásztunk. Vagy átmentem hozzájuk és legóztunk, meg a megszámlálhatatlannak tűnő játékaikkal játszottunk.

Sokszor volt, hogy nyáron hosszabb időt, akár egy hónapot is nagyanyáméknál töltöttem. Volt hogy Mama elvitt magával a munkájába. Egy sitt lerakó telepen volt amolyan portás-könyvelő izémizé. Uncsi egy munka, de amikor megengedte, hogy kóboroljak egy kicsit, na az volt ám a jó móka. Egy szikkadt, agyagos, repedezett, kicsit kopár, de tele mindenféle élőlénnyel. Ez volt a “bánya”. Nem tudom miért hívtuk úgy. Volt, hogy uncsitesóim is jöttek. Mennyit rosszalkodtunk…

Nagyszüleim háza. Akkor és most.
Régen: Kétszintes. Két bejárata van, egy lent (egykor főbejárat) és egy fent, külső lépcsővel hozzáférhető. A hát maga sárga megy rózsaszín, barna tetővel. Lenti bejárattól kezdem. Bemegyünk, egy előtér, jobbra egy kis szoba, balra apám szobája, utána megint jobbra egy kis összekötő, egyenesen a folyosó végén fürdőszoba wc-vel, de előtte balra a konyha. A konyhából nyílik a spájz. Az összekötőn befordulva balra találjuk nagyanyám varrósszobáját, jobbra egy lépcső fel az emeletre. Felmegyünk a lépcsőn, egy hosszabb folyosó, pont mint lent. Balra megyünk először. Baloldalt nagyanyám és amíg ott vagyok, az én szobám, 2 ággyal. Szemben a fenti bejárati ajtó ami mindig zárva. 180°-os fordulat, ahogy feljöttünk a lépcsőn, pont szemben van a nagyszoba ajtaja, tovább egyenesen, a lépcső mellett egy kis rész a padlás lépcsőjéhez, megint egyenes a folyosó végén egy wc, de mielőtt bemennénk, attól jobbra nagyapám szobája. Bemegyünk a nagyszobába, és onnan kijuthatunk a teraszra.
Most: A lenti rész nem sokat változott, csak díszletben, az összekötő rész ajtaja be van falazva. Ez lett apám házrésze. Az egykori összekötőből nagyanyám varrószobája át lett alakítva egy fürdővé. Fent nagyapám szobájából egy konyha lett, és az egykori wc helyén egy újabb spájz van.
Nagyon hangulatos kis ház volt, kár, hogy ennyire szét lett szedve, de az új sem rossz. Csak más…

Az udvar. Hatalmas kert. De tényleg, HATALMAS… A bejárati kapun bemegyünk. Jobbra 2 fenyő, egy ezüst és egy zöld. Balra egy kissebb veteményes, paprika, paradicsom, krumpli, egres, meggyfa, szőlő. A szélén rózsabokrok, meg akác. Megyünk előrébb, kb a ház bejáratával szemben (szóval nekünk balra), egy sövény kezdődik, ez választja el a füves részt a veteményestől. Itt van egy hintaágy. Rengeteget tornásztam rajta. Ó, és egy kisebb diófa. Meg tuja. Megyünk lejjebb, véget ért a ház ami eddig a jobb oldalunkon volt. A ház mögött egy kisebb betonos rész, autóbeállónak. Előttünk a kert nagyobbik része. Innen most nem mozdulunk egyenlőre sehova. Balra vezet egy kis betonút a sufnihoz, meg a kinti pottyantós wc-hez. Előttünk egy újabb veteményes, eper, barackfa, szőlő, tök, zöldborsó, szilvafa, almafa, őszibarackfa, répa, petrezsejem, meggyfák, cseresznyefa, kúszóbabok, egy emésztő, hatalmas diófa, sóska, torma, apám fügefája. Imádtam. A kert végében még egy kacsaól is volt, amíg voltak kacsák. Itt ott limlomok. Ennek a jó nagy része már nincs meg. Csak üres kert, esetleg befüvesítve.

Hiányzik ez a régi hely, ahol kalandorkodtam.

És akkor most pár szót, hogy milyen gondolataim őrjítenek meg. Valamiért belement a fejembe, hogy mi lesz ha egyszer megöröklöm a helyet. El nem tudnám adni. Egyszerűen képtelen lennék rá. Beköltözhetnék, de nem tudom, nem biztos, hogy jó lenne. Kiadni sem adnám. Szívem szerint mindent hagynék úgy ahogy van, mint egy múzeumot, de annak meg mi értelme? Hogy a bennem élő kisgyerek ne vesszen el örökre? És nem csak a ház. A benne élők is… Nagyapám már meghalt. Nem voltunk valami jóban, nemigazán viselt meg a halála, de ő is része az emlékeimnek. Mi lesz akkor ha nem lesz már nagyanyám sem? És ha apám sem?…. Nem akarom tudni, egyszerűen, nem. Nem bírnám ki, hogyha odamegyek akkor egy üres élettelen porfészket találnék. Kell bele az a kellemes és nyugodt, de mégis mindig ott motoszkáló nyüzsgés.

Elfelejtettem említést tenni Totóról. Nagyon röstellem. Ő egy tacskó kutya volt, sajnos túl eleven gyerek voltam, és előfordult, hogy bántottam. Sajnálom Totó. Nyugodj békében.. Illetve megemlíteném, a jelenlegi fenevadat Dzsonit. Ő egy foxi kutya, akinek a szeme sem áll jól, többnyire azért, mert a szőrétől nem látszik. Nagyon szeretem őt, sokszor elvoltam vele unalmas óráimban.

Most már egy kicsit jobban vagyok, megpróbálok megint aludni..

17082012017

Ő itt Dzsoni, miután simogattam.

Egyszer régen

Még valamikor 2008-2009-2010 tanéveiben mertem magam boldognak tartani. Ott volt mellettem akkori legjobb barátom, Viktor. Számomra nagyobb öröm nem igazán volt , mint vele eltölteni pár órát. Akkoriban jött össze barátnőjével, Adrival. Sosem voltam féltékeny. Nagyon örültem nekik, és nagyon jó társaság voltak. Rengeteget röhögtünk, állatkodtunk, stb.. Sokat háborúztam is miatta anyámmal, hogy későn érek haza, keveset vagyok otthon, meg hasonlók. De minden balhé megérte. Hiszen annyira boldog voltam. Nekik kipanaszolhattam magam, maximum lehülyéztek, de sokszor tanácsot is adtak. Igaz, annyiban nem volt jó ez a korszak, hogy akkoriban még elég nehezen viseltem el az osztályom, de ebben később Pepci segített kitartani. Csak miatta nem hagytam ott a sulit, meg ugye ott volt az esély, hogy rosszabb körülmények közé kerülök. De maradjunk most Viktoréknál. Másfél, max 2 évig lógtam velük, bár a végefelé egyre kevesebbet, mert Viktor megbukott, és emiatt is ritkábban voltunk együtt. Azután egyszer csak valami miatt szakítottak. Máig sem tudom, hogy ki miatt, de nem is igazán érdekel. Miután szétmentek, mindketten elindultak lefelé. Mindketten rászoktak a cigire. Többet sajnos nem tudok  lévén, hogy csak Viktorral tartottam a kapcsolatot, de vele is egyre ritkábban. Én nagyon sajnálom, hogy így lett. Kár értük. Adrival nagyon hamar elidegenedtünk. Nekem nem volt indokom keresni a társaságát, mert csak Viktor miatt ismerkedtem meg , és haverkodtam össze vele. Vikkel párhavonta összefutottunk, de azok sem voltak annyira tartalmasak.  Ma már semmit sem tudok róluk. Én elköltöztem. Amíg ott voltam, addig próbáltam tartani a kapcsolatot, de úgy néz ki nem kellettem, és nekem lettek újabb barátaim. Csak, azért mégis, 7 év barátságot nem lehet egy pillanat alatt elfelejteni vagy kitörölni. Én valamennyire felnéztem rá, és sok mindennapi helyzetben segített, ha csak azzal is, hogy elhívott és nem otthon ültem.

Hiányzik….

Warkthur

William Arthur Black

Gilneasi vadász. A város külterületén lakott egy kétszemélyes kis kunyhóban nagybátyjával Harolddal és a kutyájával, Bill-el. Csendben, az embereket kerülve élte életét. Édesanyja fiatalon, 9 éves korában,  elhalálozott, és édesapja ezután elhagyta. Az apai nagybátyja, Harold Black nevelte fel és tanította ki a vadászat mesterségére. 19 évesen behívták a seregbe alapkiképzésre, utána visszatért nagybátyjához. 24 éves volt amikor pletykák kezdtek terjengeni egy megállíthatatlan ragályról, amitől a legszelídebb emberek is vérengző fenevadakká változnak könyörület és megbánás nélkül. Mikor a félsziget falain belülre tört a kór, Gilneas védelmére berendelték mindkettejüket harcolni. Haroldot egy falka fertőzött lakos tépte szét a lovával együtt. Arthurt mélyen érintette az eset, de kötelességtudóan, és immár bosszú által is vezérelve kezdte el tisztítani a város utcáit.

Ám őt is megharapták…

A sebbel nem törődve irtotta tovább a megállíthatatlannak tűnő bestiákat, mígnem egyszer csak eluralkodott rajta a bestiális ösztön. Bill-t, hűséges társát saját maga tépte szét. 1-2 napig járta a környező területeket, rombolt, gyilkolt gondolkodás nélkül, amíg el nem kapták, és láncon el nem vitték a király emberei. Egy kalodában senyvedett majdnem egy napig amíg meg nem itattak vele egy főzetet.

A feje kitisztult és eszébe jutott minden rémtett amit őrjöngése alatt tett. Az emberek sikolyai még hosszú ideig kínozták, és érezte, hogy még mindig benne rejlik valami gonosz és megállíthatatlan. Duskhaven-ben továbbra is a király kérésére harcolt, de immár a kegyetlen élőholtak, a Forsaken seregei ellen, akik Sylvanas Windrunner, a Banshee Queen parancsára jöttek elfoglalni Gilneas-t és megölni minden élőt. Miután a megszálló hajók legénységét lemészárolták, bekövetkezett amit ma Cataclysm néven ismerünk. Élők, élőholtak süllyedtek el egy teljes partrésszel együtt. Duskhaven-ből Stormglen falujába küldték. Ott az erdőben megszelídített egy rókát akit Karak néven keresztelt el. Az erdőben találkozott a Night elfekkel, akik segítettek lecsendesíteni benne, és minden más fertőzöttben a vérengző bestiát egyfajta jóvátétel képpen, ugyanis azt beszélik, az elvadállatiasodott Night elf farkas-druidáktól származik a kór eredete. Ezután részt vett a belső nemesi lázadás leverésében, ugyanis pár “tiszta” Gilneasi főúr nem volt hajlandó tovább egy olyan királyt szolgálni aki szerintük vadállattá lett. Tempest Reach visszafoglalása után, az újonnan egyesített gilneasi nemzet elindult városuk visszafoglalására. Kiűzték onnan az élőholtakat de a király fia Liam Greaymane hősi halált halt miközben megmentette apja Genn Graymane életét. A hősi halottak temetése után részt vett a The Headlands mezein vívott csatában a Horda ellen, továbbá közreműködött a Zeppelin elsüllyesztésében is. Úgy tűnt minden elveszett ezért a Night elfek hajóin elmenekültek Teldrassilba, ahol az elfek befogadták őket.

Amikor leszállt a hajóról, Arthur rájött hogy egészen más lett, mint aki volt. Elhagyta egykori nevét, és felvette a Warkthur nevet, mely mintha egykori keresztneve és középső neve összevonása lenne…

Name: Warkthur
Realm: Eu – Ragnaros